سوالهای متداول دامنه
در این بخش سعی شده است کلیه سوالات متداولی که برای کاربران در زمینه دامین (دامنه) پیش خواهد آمد را مطرح و پاسخ کامل را نیز ارائه دهیم. برای مشاهده سایر سوالهای متداول نیز اینجا کلیک نمایید.
دامین ( دامنه ) آدرس وب سایت است و اگر بخواهیم به زبان ساده بگوییم مشابه آدرس منزل شماست که با دانستن این آدرس هر شخص می تواند منزل شما را پیدا نماید.mysite.com نمونه یک دامین است که mysite پیشوند گفته می شود و به دلخواه شما با سه کاراکتر به بالا قابل انتخاب است و com پسوند دامین است که مدلهای مختلف دارد و متداولترین آنها com , net , org , info , ir است. متداول ترین نوع دامین ir و com می باشد که ir برای سایتهایی که موضوعیت ملی دارند و تمایل دارند تا در بخش داخل ایران بیشتر فعالیت نمایند بیشتر استفاده میگردد و دامین com برای سایتهای بین المللی و شرکت ها که تمایل دارند در زمینه بین المللی شناخته شوند بیشتر کاربرد دارد. هر پسوند نشانگر فعالیت سایت در آن زمینه است. برای مثال ir نشان دهنده ایرانی بودن، com تجاری بودن، net اینترنتی بودن، org سازمانی بودن و ... است. معمولا هر پسوند قیمت متفاوتی دارد ولی شرایط ثبت دامنه های بین المملی یکسان است ولی دامین ir شرایط خاص خود را دارد.
برای ثبت دامنه ابتدا باید چک کنید و مطمئن شوید که کسی قبلا دامنه مورد نظر شما را ثبت نکرده است و برای این کار اول باید چک کنید که دامنه شما اصطلاحا آزاد است. برای مثال شما قصد دارید دامنه mysite.com را چک کنید که قبلا خریداری شده است یا خیر. ابتدا وارد صفحه نخست بهسازان هاست شوید در بالای صفحه در قسمت جستجوی دامنه پیشوند دامین خود را وارد نمایید. یعنی باید بنویسید mysite و بعد در لیست پایین گزینه com. را انتخاب نمایید و بعد روی دکمه جستجوی دامنه کلیک نمایید. در صفحه ای که ظاهر میشود از شما می خواهد که کلمه امنیتی که در باکس پایین نمایش داده می شود را وارد نمایید و بعد جستجو نمایید. در صورتی که دامین قبلا ثبت نشده باشد پیغام سبز رنگی نمایش داده می شود که به شما اعلام میکند دامنه آزاد است و می توانید آنرا سفارش دهید و اگر قبلا ثبت شده باشد با رنگ قرمز به شما اطلاع داده می شود که دامین قبلا ثبت شده و بایدادرس دیگری انتخاب نمایید.
در صورتی که دامنه آزاد باشد با کلیک روی دکمه "افزودن به کارت" می توانید مراحل خرید را طی کرده و دامنه خود را خریداری نمایید.
دامنه ir به عنوان دامنه ملی شناخته می شود و هر کشوری برای خودش دامنه ملی مشابه حرف اختصاری که با آن شناخته می شود دارد. برای مثال دامنه ملی ایران ir ، آمریکا us، اروپا eu و ... است. دامنه های ملی دارای سازمان اختصاصی خودشان هستند و در ایران www.nic.ir که به اختصار به آن"ایرنیک" گفته میشود مسئول رسیدگی و ثبت دامنه های ir است. تنها مرجع رسمی دامنه ir این سایت است و کلیه شرکتهای هاستینگ به شکل مستقیم یا غیر مستقیم نماینده این سایت هستند و باید از این سایت خرید کرده و دامنه های ir را ثبت نمایند. سایر دامین ها از طریق شرکتهای بین المللی که آنها هم نماینده فروش سازمان بین المللی icann هستند به ثبت میرسند و شرکتهای هاستینگ هم از طریق این شرکتهای بین المللی و با دریافت نمایندگی از این شرکت ها دامین های بین المللی را ثبت میکنند.
نیک هندل (Nic Handle) مختص دامنه های ir است و برای دامنه های بین المللی استفاده نمیگردد. هر شخصی برای اینکه یک دامنه ir به نام خودش داشته باشد باید در سایت www.nic.ir ثبت نام نماید. پس از ثبت نام به هر شخص یک شناسه که اصطلاحا به آن نیک هندل گفته می شود اختصاص داده میشود. این شناسه شامل دو حرف اول اسم مالک حساب و شماره ثبت نام شخص در سایت ایرنیک است.
ساب دامین زیر مجموعه ای از دامین اصلی است. این قابلیت برای ایجاد امکان دسته بندی به بخش های مختلف یک وب سایت ایجاد شده است. یک ساب دامین برعکس دامین که دارای دو بخش است شامل سه بخش است. مثلا blog.behsazanhost.com یک ساب دامین از دامین behsazanhost.com است و گزینه blog به دلخواه مدیر سایت و توسط کنترل پنل هاست ایجاد شده است.
در حال حاضر دو نوع دامین موجود است.1) دامین فارسی 2) دامین انگلیسی
در دامین های فارسی شما می توانید از حروف فارسی استفاده نمایید. مثلا com.بهسازان-هاست یک دامین فارسی است و behsazanhost.com هم که یک دامین انگلیسی است.
دامین فارسی چند سالی است که قابل ثبت شدن شده است و تنها با پسوند های com، net , org قابل ثبت است. مدتی سایت nic.ir نیز با پسوند ir دامین فارسی ثبت میکرد ولی پس از مدتی متوقف شد.
در حال حاضر دو نوع دامین موجود است.1) دامین فارسی 2) دامین انگلیسی
در دامین های فارسی شما می توانید از حروف فارسی استفاده نمایید. مثلا com.بهسازان-هاست یک دامین فارسی است و behsazanhost.com هم که یک دامین انگلیسی است.
برای اطلاعات بیشتر در مورد دامین فارسی اینجا کلیک نمایید.
به زبان ساده هر دامین برای اینکه مشخص شود روی کدام سرور باید نمایش داده شود بر روی آن DNS (دامین نیم سرور) تنظیم می شود. این نیم سرور روی سرور ها قبلا تنظیم شده است و تنها کافیست شما این DNS را روی دامین خود تنظیم نمایید.
تعداد dns حداقل دو عدد و حداکثر 4 عدد است. مثلا ns1.behsazanhost.com و ns2.behsazanhost.com نیم سرور هایی هستند که روی یکی از سرور های بهسازان هاست تنظیم شده اند.
زمانی که شما از هاستهای بهسازان هاست خرید میکنید در ایمیلی که مشخصات هاستها را برای شما ارسال میکند گزینه به نام "نیم سرور" وجود دارد که به شما کمک میکند تا دامین های خود را برای آن هاست تنظیم نمایید.
زمانی که شما dns های دامین خود را تغییر میدهید منتظر اعمال آنی این تغییر نباشید چرا که شرکتهای ارائه دهنده اینترنت تغییرات dns را با تغییر روی اینترنت اعمال میکنند و در حال حاضر این اعمال تغییر در ایران به چند ساعت کاهش یافته است ولی در کل شما برای اطمینان خاطر 24 ساعت را برای اعمال این تغییر در نظر داشته باشید.
برای تغییر dns مطابق معمول توجه داشته باشید که کلا سیستم دامین های ir با بقیه فرق میکند. برای تغییر dns دامین های بین المللی وارد کنترل پنل کاربری خود در سایت بهسازان هاست شوید و از منوی "دامنه ها" گزینه "دامنه های من" را کلیک نمایید. در لیست دامین ها روی دامین خود کلیک کرده و در سمت چپ روی گزینه "مدیریت NameServer" کلیک نمایید. در صفحه جدید می توانید در هر خط یک نیم سرور را که شرکت هاستینگ شما در اختیار شما قرار داده است را وارد نمایید و در آخر ذخیره نمایید.
whois به مجموع مشخصات ثبت کننده دامنه، مشخصات سرور و نیم سرور، تاریخ ثبت، تاریخ تغییرات و تاریخ انقضای دامنه گفته میشود.
بسیاری از دامین ها ثبت شده اند ولی سایتی برای نمایش ندارند و دلیلش این است که شخصی قبلا این دامین را ثبت کرده است ولی هنوز هاستی برای آن خریداری نکرده تا سایت خود را راه اندازی نماید. بسیاری افراد به کار خرید و فروش دامین مشغول هستند و دامین های مطرح را ثبت میکنند و به قیمت بالا به فروش میرسانند.
کلیه پلان های هاست بهسازان هاست این قابلیت را دارند تا شما بی نهایت دامین را از طریق گزینه park domain (در قالب قدیمی سی پنل) یا گزینه Aliases (در قالب جدید سی پنل) به هاست خود اضافه نمایید. با استفاده از این قابلیت سایت اصلی شما می تواند چندین دامین داشته باشید و با تایپ هر کدام از این دامین ها در آدرس بار مرورگر سایت شما که در پوشه Public_html آپلود شده است نمایش داده شود.
دقت نمایید با این کار چون مطالب سایت شما روی چند آدرس فعال میگردد سایت شما از نظر SEO اصلا وضعیت مناسبی نخواهد داشت.
با استفاده از گزینه Addon domains در سی پنل شما می توانید دامین جدیدی را در سی پنل اضافه نمایید و برای این دامین یک سایت جدید راه اندازی نمایید. در هنگام اضافه کردن دامین سی پنل از شما می خواهد تا پوشه ای را برای این دامین اختصاص دهید و باید سایت خود را در این پوشه آپلود نمایید.
دقت نمایید زمانی که شما از طریق Addon domain دامین خود را اضافه می نمایید این دامین به صورت یک ساب دامین برای دامین اصلی فعال میگردد و چون عملا سایت شما روی دو آدرس فعال میگردد از نظر SEO اصلا وضعیت مناسبی نخواهد داشت.
بله، شما می توانید براحتی با تغییر DNS های دامین به مشخصاتی که برای شما ارسال میگردد از بهسازان هاست هر پلانی هاستی که تمایل دارید را خریداری نمایید.
خرید و تمدید دامین توسط بهسازان هاست به صورت آنلاین و آنی انجام میشود و به محض پرداخت مبلغ دامین به صورت خودکار ثبت یا تمدید میگردد و شما می توانید وضعیت دامین را در پنل کاربری خود مشاهده نمایید.
دقت نمایید دامنه های ir از ساعت 11:30 الی 12:30 ثبت نمیگردند چون سایت www.nic.ir در این ساعات سرویسهای خود را معلق مینماید.
برای انتقال دامنه ir. به نیک هندل خودتان باید مراحل زیر رو به ترتیب انجام دهید:
1) وارد حساب کاربری خود در سایت nic.ir شوید .
2) وارد بخش " مشخصه های شناسه " شوید.
3) در این بخش گزینه های "صاحب امتیاز" و "رابط اداری" را با گزینه های خودم و نمایندگان تنظیم نمایید.
4) در سایت بهسازان هاست از منوی "دامنه" گزینه "انتقال دامنه" را کلیک نمایید و مراحل خرید را انجام دهید.
5) در پایان سفارش در بخش توضیحات سفارش نیک هندل جدید را درج نمایید.
6) پس از پرداخت وجه در انتها منتظر تایید شدن وضعیت سفارش توسط کارشناسان فروش ما باشید.
لطفا توجه نمایید ایرنیک برای انجام هر کاری بجز تغییر dns هزینه دریافت میکند حتی برای کنسل کردن دامین هم باید هزینه پرداخت نمایید.
حداقل زمان ممکن برای خرید یک دامنه یکسال است و این امکان وجود دارد که شما تا 10 سال یک دامنه را خریداری نمایید. برای دامین های بین المللی زمان از یک تا ده سال به دلخواه کاربر قابل انتخاب است ولی برای دامین های ملی (ir , co.ir , ...) مدت زمان مالکیت دامین یکساله و پنج ساله است و غیر از این دو زمان حالت دیگری ممکن نیست.
در صورتی که فراموش کردید دامین خود را تمدید کنید اصلا نگران نباشید، چون دامین های بین المللی تا 30 روز پس از انقضا زمان دارند تا بدون هیچ هزینه اضافی شما آنرا تمدید نمایید و در 30 روز دوم در حالت حراجی قرار میگیرند و قیمت پایه تمدید از 120 دلار شروع میشود و هر کس که زودتر این مبلغ را پرداخت کند مالک دامین خواهد شد. در کل معمولا 70 روز پس از انقضا دامینهای بین المللی آزاد می شوند و هر شخصی می تواند با پرداخت مبلغ عادی دامین را مجددا ثبت نماید.
دامین های ملی (co.ir , ir , ...) نیز تا 30 روز پس از انقضا زمان دارند تا بدون هیچ هزینه اضافی تمدید شوند و حتی 30 روز دوم پس از انقضا نیز در حالت قفل شده قرار میگیرند و با پرداخت جریمه قفل شدن قابل تمدید هستند پس دامین های ملی تا 60 روز پس از انقضا هنوز در اختیار شما هستند تا تمدید گردند و پس از 60 روز برای ثبت توسط عموم آزاد می شوند.
دامنه پریمیوم (Premium) چیست؟ قیمت دامنه پریمیوم (Premium) چند است؟ انواع دامنه پریمیوم (Premium)؟ چگونه دامنه پریمیوم (Premium) خریداری کنم؟ سوالهایی هستند که در این مقاله به آنها پاسخ خواهیم گفت.
دامنه پریمیوم (Premium) اصطلاحا به دامنه ای گفته می شود که به دلیل ویژگی هایی که در ادامه بیان خواهد شد از ارزش بالایی برخوردار است و امکان ثبت آنها با مبلغ عادی یک دامنه ممکن نیست. در حال حاضر بازار بسیار پر سود و وسیعی در زمینه دامنه ها وجود دارد و هر چه یک دامنه ارزش بالاتری داشته باشد رقابت برای ثبت آن نیز سنگین تر می شود. برای مثال دامنه car.com را با دامنه automotive-in4mation.biz مقایسه کنید، مطمئنا به این نتیجه خواهید رسید که قیمتی که برای car.com قرار است پرداخت شود به هیچ عنوان با دیگری قابل مقایسه نخواهد بود.
پسوند های دامنه که با مخفف TLDs شناخته میشوند و مخفف Top Level Domains هستند و میتوان ترجمه فارسی آنرا دامنه های مرحله بالا نامید. بخش آخر یک دامنه هستند که بعد از نقطه دوم و سمت راست دامنه قرار میگیرند. مثلا اکثر دامنه ها با .com تمام میشوند و ما به این .com اصطلاحا پسوند دامنه میگوییم. اخیرا پسوندهای جدید هم به بازار هاستینگ و میزبانی وب توسط ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) که مسئول دامنه ها و ای پی های اینترنتی است معرفی شده است.
دامنه ها همیشه فعال نیستند و گاهی در مشخصات whois دامنه وضعیت های مختلفی نوشته میشود و ما در این مقاله قصد داریم تا به معرفی انواع وضعیت دامنه بپردازیم. به وضعیت یک دامنه اصطلاحا EPP (Extensible Provisioning Protocol) گفته میشود. وضعیت دامنه را می توانید در مشخصات whois مشاهده نمایید و اگر سایت شما کار نمیکند با این اطلاعات می توانید متوجه شوید که آیا مشکل از دامنه است یا از هاست.
در فرآیند ثبت دامنه 3 نقش اصلی وجود دارد. در صورتی که سایت داشته باشید ممکن است اصطلاح های registry، registrar و registrant را شنیده باشید و با توجه به شباهت این کلمات به همدیگر مشخص نیست هر کدام چه تفاوتی با دیگری دارند. در این مقاله قصد داریم تا به توضیح هر کدام بپردازیم. با توجه به اینکه دانستن این اطلاعات به شما کمک میکند تا در زمانی که دامنه شما از کار می افتد بدانید مشکل از کدام لول ثبت کننده دامنه است و راحت تر خواهید توانست مشکل خود را پیگیری و حل کنید.
اگر به تازگی دامنه بین المللی خود را ثبت کرده اید ممکن است پس از 3 روز متوجه شوید که دامنه شما از کار افتاده است و با وجود اینکه قبلا کار میکرده است و مشخصات dns تنظیم شده روی دامنه صحیح بوده است ولی به صورت ناگهانی از کار افتاده است. در این مقاله قصد داریم به شما آموزش دهیم که چگونه این مشکل را برطرف نمایید.