پسوند دامنه چیست و چگونه یک دامنه خوب انتخاب کنیم؟

پسوند های دامنه که با مخفف TLDs شناخته میشوند و مخفف Top Level Domains هستند و میتوان ترجمه فارسی آنرا دامنه های مرحله بالا نامید. بخش آخر یک دامنه هستند که بعد از نقطه دوم و سمت راست دامنه قرار میگیرند. مثلا اکثر دامنه ها با .com تمام میشوند و ما به این .com اصطلاحا پسوند دامنه میگوییم. اخیرا پسوندهای جدید هم به بازار هاستینگ و میزبانی وب توسط  ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) که مسئول دامنه ها و ای پی های اینترنتی است معرفی شده است.

چند دسته بندی برای TLDs ها میتوان تعریف کرد:

دامنه های مرحله بالای اصلی Generic Top-Level Domains (gTLDs)

این پسوندها قدیمیترین و متداولترین پسوندهای موجود هستند. برای مدت طولانی پسوندهای خیلی محدودی وجود داشتند که میتوانستید فقط به وسیله آنها دامنه خود را ثبت کنید و این پسوندها .com , .net , .org و .info بودند که بدون هیچ محدودیت هویتی یا محتوایی می توانید آنها را ثبت کنید. ولی از سال 2014 پسوندهای متنوع و تخصصی خیلی زیادی برای استفاده عموم معرفی شدند که انتخاب دامنه را بسیار راحت تر کردند. پسوندهای مثل .tour , .design , .shop و ... از این دسته هستند.


دامنه های مرحله بالای اصلی محدود Generic-Restricted Top-Level Domains

این دسته دامنه ها مثل دسته بالا هستند ولی برای ثبت محدودیت هایی وجود دارد و در زمان ثبت باید اطلاعاتی از خود ثبت کنید وای اکثر این اطلاعات را هر کسی می تواند وارد کند و سنجش راستی آزمایی وجود ندارد. این پسوندها شامل .biz , .name, .pro و ... میشوند.


دامنه های مرحله بالای اصلی اسپانسر شده Sponsored Top-Level Domains (sTLD)

دامنه های مرحله بالای اصلی اسپانسر شده تنها برای گروه خاصی قابل استفاده است و هر کسی نمی تواند این دامنه ها را ثبت کند. با اینکه sTLD جزو گروه TLDs هستند ولی محدودیت هایی برای ثبت کننده و خود سایت استفاده کننده دارند تا هر کس نتواند آنها را ثبت کند و عملا رسمیت خاصی برای سایتی که از این گروه پسوندها استفاده میکند ایجاد میشود. این گروه پسوندها شامل .aero. .edu. .gov, .travel و ... میشود.


دامنه های مرحله بالای اصلی کد کشورها Country Code Top-Level Domains (ccTLD)

دامنه های مرحله بالای اصلی کد کشورها یا همان دامنه ملی به دامنه هایی گفته میشود که مخصوص یک کشور هستند و فقط توسط شهروندان آن کشور قابل ثبت هستند. پسوندی مثل .ir یا .co.ir از این جمله این دامنه ها هستند. هر کشوری بر اساس کد دو یا سه حرفی که برای آن کشور تعریف میوشد دامنه ملی دارد. لیست دامنه های ملی ایران:

.ir
.co.ir
.net.ir
.org.ir
.ac.ir
.gov.ir
.id.ir
.sch.ir


دامنه و پسوند دامنه چگونه کار میکنند؟

وقتی شما از یک شرکت هاستینگ سرویس میزبانی وب خریداری میکنید آن هاست از طریق اینترنت به یک IP متصل است برای آن IP هم مشخصات DNS تعریف میشود و آن مشخصات DNS روی دامنه شما تنظیم میشود. زمانی که دامنه خود را به وسیله مرورگری مثل فایرفاکس یا کروم جستجو میکنید و به سایت خود دسترسی پیدا میکنید دامنه شما از طریق DNS های تعریف شده روی آن میفهمد که به کدام هاست باید متصل شود و اطلاعات کدام سایت را نمایش دهد.


متداول ترین پسوندهای دامنه چیست؟

.com (commercial) : متداول ترین پسوند دامنه جهان است. ابتدا فقط سایت های فعال در زمینه تجارت می توانستند از آن استفاده کنند ولی الان برای هر سایتی قابل استفاده است.

.biz (business): این دامنه برای سایت کسب و کارها مناسب است. بسیاری از سایت های که دامنه .com دارند برای جلوگیری از گرفته شدن دامنه شبیه خود پسوند .biz را هم خریداری میکنند.

.org (organization): این دامنه برای سایت سازمانها مورد استفاده قرار میگیرد. در ابتدا فقط سازمانهای بزرگ و موسسه های خیریه مجاز به استفاده از آن بودند ولی الان هیچ محدودیتی برای ثبت دامنه .org وجود ندارد و یک شخص هم می تواند دامنه با پسوند .org را ثبت کند.

.net (network): دامنه .net برای سایت های فعال در زمینه شبکه و اینترنت استفاده میشود و معمولا انتخاب دوم بعد از .com است.

.ir (IRAN): نماد ایرانی بودن دامنه است و برای افرادی که میخواهند سایتشان درباره ایران چیزی را مطرح کند استفاده میشود. البته قیمت بسیار مناسب این دامنه هم در انتخاب آن بسیار موثر است ولی بعضی محدودیت ها مثل تحریم و عدم امکان درج آگهی در گوگل اشکالاتی برای صاحبان این دامنه بوجود می آورد.

.co (company): بعد از پسوند دامنه .com این پسوند دامنه بسیار پر طرفدار است هم به خاطر اینکه کوتاه است و هم شبیه .com است ولی تنها مشکل موجود گرانتربودن آن از .com است.


راهنمای انتخاب پسوند دامنه

معمولا این سوال پیش می آید که با توجه به تنوع بالای دامنه ها من چه پسوند دامنه ای را انتخاب کنم؟

  1. معمولا افراد اول به سراغ .com میروند چون بسیار متداول است ولی چون بیش از 70% وب سایت های جهان با این پسوند هستند انتخاب نام دلخواه شما بسیار سخت و گاهی غیرممکن است و به همین دلیل افراد به سراع .net یا .co و یا .ir میروند.
  2. باید در انتخاب پسوند دامنه خود دقت کنید چون ممکن است با انتخاب یک پسوند اشتباه کاربران خود را از دست بدهید. برای مثال اگر شما دامنه .info انتخاب کنید و وقتی شخص سایت را باز میکند با یک فروشگاه اینترنتی مواجه شود مطمئنا به آن سایت اعتماد نخواهد کرد.
  3. اگر سایت شما درباره ایران است پسوند .ir را انتخاب کنید.
  4. اگر صاحب یک تجارت در یک زمینه خاص مثل مبلمان، تورهای مسافرتی، فروش دوچرخه یا چیزهای دیگر هستید امروزه بیش از 700 پسوند مختلف مانند .bike , .tours,  و ... در زمینه های تخصصی وجود دارد که من حتما پیشنهاد میکنم از این پسوندها استفاده کنید که تاثیر بسیار خوبی هم روی سئو سایت شما خواهد گذاشت.
  5. قیمت دامنه را برای انتخاب ملاک قرار ندهید و هر چه پسوند دامنه به موضوع سایت بیشتر ربط داشته باشد برای شما منافع بیشتری خواهد داشت.

ثبت دامنه

ثبت دامنه

ثبت انواع دامنه ملی، دامنه بین المللی، دامنه فارسی و پسوندهای جدید دامنه

طراحی سایت

طراحی سایت

می توانیم برای شما طراحی اختصاصی انجام دهیم با گارانتی و پشتیبانی حرفه ای

میزبانی وب

میزبانی وب

هاست لینوکس، هاست نامحدود، هاست وردپرس، جوملا و هاست سی پنل

نمادهای اعتماد به بهسازان هاست

بهسازان فناوران داده نگار به شماره ثبت 549875 (بهسازان هاست) جزو معدود وب سایتهای هاستینگ و طراحی وب سایت کشور می باشد که عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران، دارای نشان ملی ثبت از ستاد ساماندهی وب سایت ها و دارای نماد اعتماد الکترونکی از وزارت صنعت می باشد.

سازمان تنظیم مقررات رادیویی

نظام صنفی رایانه ای استان تهران

logo-samandehi