بهترین روش جهت جستجوی دامنه فارسی این است که ابتدا با ورود به آدرسی که در پایین لینکش قرار داده شده معادل انگلیسی دامنه خود را پیدا نموده و سپس در سایت بهسازان هاست آنرا ثبت نمایید.

جهت ثبت دامنه فارسی ابتدا اینجا کلیک نموده و در صفحه ای که باز می شود مطابق شکل زیر نام دامنه خود را به فارسی وارد نمایید . پس از ورود نام دامنه در پایین سایت معادل انگلیسی آن ظاهر می گردد.

توجه داشته باشید چنانچه بین کلمات فاصله وجود دارد بجای Space از - استفاده نمایید. در غیر اینصورت با پیغام خطا روبرو خواهید شد.

پس از این مرحله شما می توانید با کلیک بر روی دکمه query در پایین صفحه از باز بودن دامنه خود مطلع گردید.

شما با داشتن معادل انگلیسی دامنه میتوانید در سایت بهسازان هاست بررسی نمایید که آیا دامنه شما باز است یا خیر.

جهت جستجوی دامنه انگلیسی اینجا کلیک نمایید. (پس از مطمئن شدن از اینکه دامنه شما باز می باشد از لینک زیر دامنه خود را سفارش دهید)

 

راهنمای ثبت دامنه فارسی

برای ثبت دامنه های فارسی می توانید از صفحه کلید فارسی یا عربی استفاده کنید، هر چند بهتر است که از صفحه کلید استاندارد فارسی استفاده کنید.صفحه کلید استاندارد فارسی به طور پیش فرض در اکثر نسخه های جدید لینوکس و نیز در Mac OS x موجود است، ولی در ویندوز مایکروسافت نیاز به نصب دارد. راهنمای نصب صفحه کلید استاندارد فارسی در ویندوز 2000 و XP را می توانید در نشانی زیر بیابید:

http://lists.sharif.edu/pipermail/persiancomputing/2003-June/000538.html

تفاوتهایی میان بعضی حروف و ارقام فارسی و عربی هست که در سامانه ی دامنه های فارسی در نظر گرفته شده و در این سامانه دامنه درخواست شده، حتی اگر با حروف عربی وارد شود، به طور خودکار به فارسی ثبت می شود. برای امکان استفاده کاربرانی که از صفحه کلید و قلم های نا استاندارد استفاده می کنند، جلوگیری از مشکلات امنیتی و پیشگیری از سوء استفاده احتمالی از شباهت ها و تفاوت های الفبای فارسی با الفباهای مشابه، همراه با دامنه ی درخواست شده یک مجموعه متشکل از حداکثر شش دامنه مشابه به متقاضی واگذار می شود. این مجموعه یک بسته (Bundle) دامنه نام دارد.

محدودیت های شکلی دامنه های فارسی

نام دامنه درخواستی باید فقط از نویسه های نمایش داده شده در جدول موارد 1،2،3 زیر تشکیل شود. هیچ نویسه دیگری در نامهای دامنه فارسی مجاز نیست. به این ترتیب، حروف لاتینی، علائم سجاوندی(غیر از تیره منها)، علائم تلفظی (از قبیل تنوین و ساکن)، و نویسه های کنترلی یونی کد (غیر از فاصله مجازی و اتصال مجازی) در نامهای دامنه ای فارسی مجاز نیستند.

از آنجا که در روند ثبت دامنه فارسی نویسه های فارسی وارد شده به نویسه های ASCII تبدیل می شوند و طول دامنه به ASCII نباید از 63 نویسه تجاوز کند، محدودیت حدود 30 نویسه برای دامنه های فارسی وجود دارد. چنانچه دامنه مورد نظر طولانی تر از حد مجاز باشد، سامانه این موضوع را به اطلاع درخواست کننده می رساند.

1.  نامهای دامنه فارسی محدود به نویسه های زیر هستند:

 

 

2.  نویسه های زیر در نامهای دامنه مجازند ولی به طور خودکار هم در زمان ثبت و هم در زمان کاربرد نادیده گرفه می شوند:

نام نویسنده

کد نویسنده

مثال

فاصله مجازی

U+200C

خانه ها

اتصال مجازی

U+200D

ه.ق.

 

3.  نویسه های زیر در نامهای دامنه مجازند ولی در زمان ثبت به طور خودکار تبدیل به نویسه دیگری می شوند:

 

فاصله مجازی

در متون فارسی بعضی حروف هیچگاه به حرف بعدی نمی چسبند، مثلا "الف" یا ""د" و بعضی دیگر بسته به نوع استفاده در کلمه گاهی می چسبند و گاهی نمی چسبند، مانند "ه" در "کلمهای" و "کلمه ای" که دو لغت متمایزند. برای وارد کردن عبارت "کلمه ای" در رایانه باید از نویسهی فاصله مجازی میان حروف "ه" و "الف" استفاده کرد. از آنجا که استفاده از نویسه عادی فاصله (Space) در ثبت دامنه ها مجاز نیست، ثبت کنندگان و کاربران می توانند در مواردی به جای نویسه فاصله نیز از فاصله مجازی استفاده کنند، مثلا "فرهنگستان هنر" را می توان به جای "فرهنگستان هنر" که مجاز نیست ثبت کرد (جای فاصله را ممکن است بتوان خالی هم گذاشت یا با تیره منها جایگزین کرد، مثلا "منطقه16" را می توان به شکل"منطقه16" یا  "فرهنگستان هنر" را می توان به شکل "فرهنگستان_هنر" ثبت کرد. فاصله مجازی را می توان به صورت زیر وارد کرد:

در صفحه کلید استاندارد فارسی، با کلید تبدیل به همراه فاصله (shift+space) یا کلید تبدیل به همراه "ذ" (shift+B) ترکیب تبدیل و فاصله ممکن است در بعضی صفحه کلید های استاندارد کار نکند.

در صفحه کلید فارسی مایکروسافت، با پایین نگه داشتن همزمان کلیدهای مهار و تبدیل و فشردن کلید 2(ctrl+shift+2).

با هر صفحه کلیدی در ویندوز مایکروسافت، پایین نگه داشتن کلید دگرساز و فشردن دکمه های 0157 (Alt+0157) روی تخته کلید عددی (Keypad) در حالتی که قفل اعداد (Numlock) روشن باشد. این روش در همه نسخه های ویندوز قابل استفاده است.

حرف "ک" و "ی" در فارسی و عربی

شیوه نمایش و رفتار حرفهای ک و ی در خط فارسی و عربی و نیز در کد یونی کد متفاوت است، هر چند که برای بعضی کاربران ممکن است این تفاوت مهم یا محسوس نباشد. سامانه ثبت دامنه های فارسی طوری تنظیم شده است که ک و ی عربی در زمان ثبت خود به خود به فارسی تبدیل می شوند، بنابراین نیازی نیست ثبت کننده در این مورد نگرانی داشته باشد.

به منظور اطمینان ثبت کننده از دامنه ثبت شده در مواردی که کاربر احتمالا از قلمهای نا استاندارد استفاده کندف تصویری از نامی که در سیستم ثبت می شود نیز به کاربر نشان داده خواهد شد.

جهت اطلاع و استفاده دقیق از دامنه ثبت شده نحوه وارد کردن این حروف در دو زبان به صورت زیر است:

نام و شکل حرف

کد یونی کد حرف

محل کلید در صفحه کلید استاندارد فارسی

محل در صفحه کلید فارسی مایکروسافت

حرف کاف فارسی (ک)

U+06A9

;

;

حرف کاف عربی(ك)

U+0643

Shift+Z

ممکن نیست

حرف ی فارسی (ی)

U+06CC

D

D

حرف ی عربی (ي)

U+064A

Shift+D

Shift+X

 

مثال ثبت دامنه فارسی

فرض کنید می خواهیم دامنه "کلمه ای .ایران" را ثبت کنیم.توجه کنید که ".ایران" از پسوندهای مجاز دامنه های مرتبه دوم است. گامهای ثبت به ترتیب زیر هستند:

با مراجعه به http://register.idn.nic.ir ، نخست یک nic-handle برای ثبت دامنه های فارسی بگیرید.

در صفحه بالای با استفاده از nic-handle گرفته شده در مرحله قبل برای ثبت دامنه به سامانه وارد شوید.

با کلیک کردن روی "register a new domain" صفحه ثبت دامنه ظاهر می شود. در این صفحه پسوند".ایران" را از جئول مربوط انتخاب کنید.

در جای خالی دامنه، عبارت "کلمه ای" را وارد کنید. توجه کنید که بین حروف "ه" و "الف" باید از فاصله مجازی استفاده کنید. اگر دامنه مورد نظر برای ثبت موجود باشد از شما خواسته می شود مشخصات تکمیلی لازم برای ثبت دامنه را وارد کنید.

استفاده از دامنه های فارسی

برای استفاده از نشانی های فارسی ، یا به طور کلی نامهای دامنه ای بین المللی (IDN)، باید از مرورگرهایی که IDN را پشتیبانی می کنند (از جمله Firefox و Mozilla) استفاده کرد یا از plugin های خاص جهت افزودن این قابلیت به بعضی نرمافزارها مانند Email, FTP,Telnet,SSH و مانند آنها نیر باید از نرم افزارهای دارای قابلیت پشتیبانی از IDN استفاده کرد. با مراجعه به نشانی اینترنتی http://www.verisign.com/products-services/naming-and-directory-services/naming-services/internationalized-domain-names/page_002201.html می توانید فهرستی از نرم افزارهایی را که از IDN پشتیبانی می کنند، مشاهده نمایید.

جهت استفاده از نشانی فارسی می توانید از روشهای زیر استفاده کنید:

می توانید خادم دامنه ( DNS Server) با نشانی آی پی 194.225.70.85 را به عنوان خادم دامنه دوم یا سوم سیستم عامل رایانه خود اضافه کنید.

این کار را می توان در سطح فراهم کنندگان خدمات اینترنتی (مثل ISPها و ICP ها) نیز انجام داد. در اینصورت می توانید نام دامنه ی فارسی را بدون افزودن .ir مورد استفاده قرا دهید.

در صورتی که این کار مقدور نباشد با افزودن پسوند ".ir" به انتهای نام دامنه فارسی نی زمی توان از دامنه استفاده کرد. دراین حالت مثلا برای استفاده از دامنه "کلمه ای.ایران" پس از وارد کردن "کلمه ای.ایران" باید صفحه کلید را به صفحه کلید لاتینی تغییر داده و سپس نقطه و بعد "ir" را وارد کرد. در اکثر سیستم عاملهای امروزی، که در آنها نام دامنه از چپ به راست نمایش می یابد، این عبارت به شکل "ir.کلمه ای.ایران" نشان داده خواهد شد.

ثبت دامنه

ثبت دامنه

ثبت انواع دامنه ملی، دامنه بین المللی، دامنه فارسی و پسوندهای جدید دامنه

طراحی سایت

طراحی سایت

می توانیم برای شما طراحی اختصاصی انجام دهیم با گارانتی و پشتیبانی حرفه ای

میزبانی وب

میزبانی وب

هاست لینوکس، هاست نامحدود، هاست وردپرس، جوملا و هاست سی پنل

نمادهای اعتماد به بهسازان هاست

بهسازان فناوران داده نگار به شماره ثبت 549875 (بهسازان هاست) جزو معدود وب سایتهای هاستینگ و طراحی وب سایت کشور می باشد که عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران، دارای نشان ملی ثبت از ستاد ساماندهی وب سایت ها و دارای نماد اعتماد الکترونکی از وزارت صنعت می باشد.

سازمان تنظیم مقررات رادیویی

نظام صنفی رایانه ای استان تهران

logo-samandehi