phpMyAdmin ابزاری در سی پنل است که به شما اجازه دسترسی به دیتابیس های ساخته شده در سی پنل را میدهد و به وسیله آن می توانید جداول داخل دیتابیس ها را ببینید و دیتابیس خود را به صورت کامل مدیریت نمایید.برای دسترسی به phpMyAdmin کافیست وارد سی پنل شوید و زیر بخش DATABASES گزینه phpMyAdmin را پیدا کنید.

با کلیک روی phpMyAdmin صفحه جدیدی باز می شود که در سمت چپ ستونی دارد که لیست دیتابیس های ساخته شده به شما نشان داده می شود.در همه اکانت ها مانند عکس پایین دیتابیسی به نام Information_schema وجود دارد که برای جمع آوری اطلاعات سرور مورد استفاده قرار میگیرد و نباید حذف یا تغییری در آن انجام داد.

در سمت راست نیز ابزارهایی برای مدیریت دیتابیس ها و جدول های دیتابیس ها و تنظیمات phpMyAdmin وجود دارد.

ابزار Databases لیست دیتابیس های ساخته شده را به شما نشان میدهد.

ابزار SQL امکان اجرای دستورهای دیتابیسی را به شما میدهد. در این بخش کادری وجود دارد که می توانید دستورهای SQL را بنویسید و با کلیک روی دکمه GO آنها را اجرا نمایید.

ابزار Status وضعیت ترافیک دیتابیس را به شما نشان می دهد.

ابزار Export به شما این امکان را میدهد تا بتوانید از دیتابیس یا یک جدول، خروجی با فرمت های فشرده و غیر فشرده بگیرید و روی کامپیوتر خود ذخیره کنید.

ابزار Import به شما این امکان را میدهد تا یک دیتابیس یا جدول را برای خود وارد نمایید.

ابزار Setting هم کلی تنظیم برای بخش های مختلف مثل Import , Export، تنظیمات پنل و غیره دارد که امکان توضیح همه آنها در این مقاله نیست.

ابزار variables به شما این امکان را میدهد تا تنظیمات متغیرهای SQL را برای خود شخصی سازی کنید و تنظیمات مختلف را فعال، غیر فعال، کم و یا زیاد نمایید. در صورتی که اطلاعات لازم درباره دیتابیس را ندارید اصلا پیشنهاد نمیکنم تنظیمات این بخش را تغییر دهید.

ابزار Charsets توضیحات درباره collation های مختلف را برای شما نوشته است تا بتوانید Collation مناسب را انتخاب کنید.

ابزار Engines مشخصاتی که برای انواع موتورهای ذخیره تنظیم شده است را به شما نشان میدهد.

ابزار Plugins هم مشخصات پلاگین های نصب شده روی سیستم را بر اساس دسته بندیهای مختلف به شما نمایش میدهد.