آموزش بهینه سازی وردپرس

بهینه سازی وردپرس یکی از مهم ترین کارهایی است که باید روی وردپرس به عنوان محبوب ترین نرم افزار مدیریت محتوای موجود در جهان انجام شود. وردپرس از منابع سرور زیادی برای کار کردن نسبت به سایر نرم افزارهای مشابه خود استفاده میکند و برای همین با انجام چند کار کوچک میتوانید وردپرس خود را بهینه سازی کنید تا سریعتر و سبک تر شود و منابع کمتری را مصرف نماید. در این مقاله آموزش کامل بهینه سازی وردپرس را به شما خواهیم داد.

چرا باید وردپرس را بهینه کنیم؟

چون وردپرس توانایی انجام خیلی کارها را دارد و به همین دلیل امکانات زیادی برای آن ساخته شده است و وقتی شما یک سایت حرفه ای و پیچیده برای خود راه اندازی میکنید نیاز دارید تا اجزای زیادی به آن اضافه نمایید پس باید وردپرس را بهینه سازی کنید تا سریعتر و بهتر کار کند. در صورتی که هاست وردپرس بهسازان هاست را خریداری کرده باشید در سی پنل ابزاری هست به نام CPU and Concurrent Connection Usage که به شما میزان مصرف منابع سایت شما را نشان میدهد و در صورتی که سایت حرفه ای پربازدیدی داشته باشید و آن را بهینه سازی نکرده باشید خواهید دید که میزان مصرف منابع بالایی خواهد داشت. من پیشنهاد میکنم از این میزان مصرف منابع یک عکس بگیرید و پس از بهینه سازی وردپرس آنرا با مقدار قبلی مقایسه نمایید.

مراحل بهینه سازی وردپرس:

من روشهای مختلفی که می توان با آنها وردپرس را بهینه سازی کرد را جمع آوری کرده ام که بر اساس دسته بندی هر کدام به شما آموزش خواهم داد.

برای اینکه کار شما را راحت کنم اول باید بگم که برای شروع همه سایتهای وردپرسی به Cache نیاز دارند که روی آنها فعال شود. پس اول از همه به سراغ انتخاب یک سیستم Cache حرفه ای برای وردپرس میرویم.

دسته بندیهای مختلف بهینه سازی وردپرس:

1) Cache وردپرس

2) افزونه های تشدید کننده وردپس

3) غیر فعال کردن wp-cron.php

4) غیرفعال کردن ذخیره خودکار وردپرس

5) مسدود کردن رباتها

6) مسدود کردن کاربران مزاحم

7) مسدود کردن کامنتهای اسپم

8) غیر فعال یا محدود کردن قابلیت رونوشت وردپرس

9) بروز نگه داشتن وردپرس

10) استفاده از ورژن PHP سازگار با وردپرس

11) بهینه سازی قالب وردپرس

12) بهینه سازی عکسهای صفحات

13) فعال کردن GZIP وردپرس

14) استفاده از Leverage browser caching

استفاده از قابلیت Cache وردپرس:

به صورت پیشفرض وردپرس برای نمایش صفحات از دیتابیس استفاده میکند و برای مثال در صورتی که سایت شما 200 بار بازدید داشته باشد وردپرس باید 200 بار به دیتابیس وصل شده و اطلاعات را فراخوانی کند ولی با فعال کردن Cache وردپرس هر بار که یک صفحه دیده شود آن صفحه روی هاست به صورت Cache ذخیره میشود و در صورتی که بازدید دیگری از آن صفحه فراخوانی شود وردپرس بجای اتصال به دیتابیس آن صفحه ذخیره شده را نمایش میدهد و به این شکل مصرف منابع به شکل چشم گیری کاهش میباد. در صورتی که از هاستینگ وردپرس بهسازان هاست استفاده میکنید این قابلیت حتی در لول بالاتری هم فعال شده است و باعث افزایش چشمگیر سایت شما میشود.

به دو روش میتوان Cache وردپرس را فعال کرد که مقالات کاملی در این مورد نوشته شده است:

 آموزش بهینه سازی وردپرس با افزونه Super Cache

 بهینه سازی وردپرس با افزونه W3 Total Cache

افزونه های تشدید کننده وردپرس:

مراقب افزونه های تشدید کننده وردپرس باشید. وردپرس افزونه های خیلی زیادی دارد که ممکن است بشدت روی عملکرد سایت شما اثر بگذارند چون امروزه هر کسی می تواند یک افزونه وردپرس بنویسد و روی اینترنت برای دانلود قرار دهد. گاهی با فعال کردن یک افزونه سایت شما بشدت کند شده و حتی بشدت مصرف منابع شما را افزایش میدهد. افزونه ای به نام P3 Plugin Performance Plugin وجود دارد که افزونه های سایت شما را اسکن میکند و به شما گزارشی بر اساس اینکه کدام افزونه سایت شما بیشتر تشدید کننده است را میدهد. البته این افزونه مدتها است که بروز نشده و ممکن است روی ورژن های جدید وردپرس درست کار نکند.

در این مقاله هم یکسری افزونه جدید برای بررسی عملکر افزونه های سایت شما وجود دارد که میتواند بدرد بخورد.

لیست یکسری از افزونه هایی که بیشتر از همه برای مشتریان ما مشکل ایجاد کرده اند را برای شما گردآوری کرده ایم که فکر میکنم مرجع خوبی برای شما باشد. در صورتی که یکی از این افزونه ها را دارید و سایت شما درست کار نمیکند پیشنهاد میکنم به فکر جایگزینی آن با افزونه دیگری باشید:

CMS Tree Page View Constant Contact WordPress Widget Digi Auto Links
Disqus Comment System FireStats WordPress Geo Mashup
Google Talk Widget NextGEN Gallery PHP Code for Posts
Quotes Collection Reveal IDs Simple Post Thumbnails
Skype Status VaultPress WassUp Real Time Analytics
Wordgento wpCloaker WordPress Facebook
WP Forum Server WP Live Stream Online Backup for WordPress
WP Autoresponder and News Plugin WP Super Heatmap WP Symposium
Yet Another Related Posts Plugin

غیر فعال کردن wp-cron.php:

وردپرس از wp-cron.php برای هر بازدیدی که از وردپرس انجام میشود استفاده میکند و کار آن اینست که به محض انجام یک بازدید جدید چک میکند که آیا باید کاری انجام بدهد یا خیر و این باعث سنگین شدن شدید وردپرس میشود. به صورت پیشفرض wp-cron.php ممکن است صدها بار در روز اجرا شود و منابع زیادی را به خاطر هیچ مصرف نماید. راه حل آن غیرفعال کردن عملکرد خودکار wp-cron.php و ایجاد یک Cron job برای اجرای wp-cron.php برای چند بار در طول روز است. ما در مقاله کاملی آموزش غیر فعال کردن wp-cron.php را برای شما قرار داده ایم که می توانید مطالعه نمایید.

غیرفعال کردن ذخیره خودکار وردپرس:

وردپرس قابلیتی بسیار عالی به نام ذخیره خودکار دارد که زمانی که شما مطلبی را مینویسید آنرا به صورت خودکار ذخیره میکند و این گاهی باعث میشود زمانی که مثلا شما 30 دقیقه در حال تایپ یک مطلب هستید چیزی حدود 100 بار این صفحه ذخیره شود و زمانی که یک سایت چند مدیر داشته باشد این مقدار به چند صد بار افزایش میابد که به خودی خود یک فاجعه است چون بدون اینکه شما ذخیره ای انجام دهید صدها بار درخواست ذخیره اطلاعات در دیتابیس ارسال میشود و این حجم بسیار بالایی از مصرف منابع را ایجاد میکند. همچنین می توانید قابلیت باقی ماندن خودکار در پنل مدیریت وردپرس را نیز غیر فعال کنید و کاری کنید که مثلا بعد از 20 دقیقه اگر کاری در داشبرد وردپرس انجام نشد کاربر خارج شود تا مصرف منابع کاهش یابد.

آموزش غیرفعال کردن ذخیره خودکار وردپرس

چرا باید زمانی که از وردپرس استفاده نمیکنیم از پیشخوان وردپرس خارج شویم؟

محدود یا مسدود کردن رباتهای موتورهای جستجو:

گاهی رباتهای موتورهای جستجو به سایتها حمله کرده و صفحات زیادی را اسکن میکنند و این باعث میشود که مصرف منابع به شدت افزایش پیدا کند و براحتی می توان با استفاده از robots.txt که در پوشه public_html قرار میگیرد جلوی رباتهای موتورهای جستجویی که نمیخواهید سایت شما را اسکن کنند را بگیرید و یا عملکرد آنها روی سایت شما را محدود نمایید.

آموزش مسدود یا محدود کردن رباتهای موتورهای جستجو از طریق robots.txt

مسدود کردن کاربران مزاحم:

با استفاده از یکسری کدهای مفید که در htaccess. نوشته میشود براحتی می توانید یکسری کاربران با آی پی خاص را مسدود نمایید. برای مثال با استفاده از کد زیر می توانید رباتهای سایت چینی Baidu.com، رباتهای HTTrack که یک سایت کپی کننده صفحات است و رباتهای موتور جستجوی روسی Yandex.com را بگیرید تا مزاحم سایت شما نشوند.

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^.*(Baiduspider|HTTrack|Yandex).*$ [NC]
RewriteRule .* - [R=403,L]

آموزش بلاک کردن یوزرهای ناخواسته از طریق htaccess.

مسدود کردن کامنتهای اسپم:

استفاده از Captcha یا همان کد امنیتی ابزار بسیار مناسبی برای مبارزه با اسپمرهای حمله کننده به سایت شما است. این اسپمرها معمولا ربات هستند و چون توانایی خوانده متن captcha را ندارند امکان نوشتن کامنت را ندارند. راه دیگر بررسی آی پی های حمله کننده به سایت و شناسایی کشور آنها است.

برای مثال ما یک سایت زیر حمله رباتی کامنت داشتیم و گزارش آی پی های اسپم کننده روی آن را مطابق زیر بدست آوردیم:

8 218.10.17.148
8 60.173.26.43
8 60.173.26.61
9 218.10.17.208
9 218.10.17.94
9 60.173.10.231
9 60.173.10.242
9 60.173.10.244
9 60.173.11.219
9 60.173.26.47
9 60.173.26.57

پس از بررسی مشخص شد که بیشتر حملات از طریق ای پی های شروع شده با 60.173 و 218.10 است. وقتی این ای پی ها را در geoIPtool.com بررسی کردیم متوجه شدیم که این ای پی ها متعلق به چین است. براحتی می توان از طریق کدهای زیر در htaccess. این اپی ها و زیر مجموعه های آنها را مسدود کرد:

Deny from 60.172
Deny from 218.10

در صورتی که بخواهید همچنان از این آی پی ها بازدید کننده داشته باشید ولی کسی نتواند بااین ای پی ها کامنت بزند از کد زیر در htaccess. استفاده کنید:

ErrorDocument 503 "Commenting disabled"
RewriteEngine On
RewriteCond %{REMOTE_ADDR} ^60.173 [OR]
RewriteCond %{REMOTE_ADDR} ^218.10
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/wp-comments-post.php$
RewriteRule .* - [R=503,L]

غیر فعال یا محدود کردن قابلیت رونوشت (Revision) وردپرس:

غیرفعال کردن قابلیت رونوشت (Revision) وردپرس باعث افزایش چشمگیر بازدهی دیتابیس وردپرس میشود. زمانی که شما یک مطلب مینویسید یا ویرایش میکنید وردپرس با استفاده از قابلیت ذخیره خودکار از آن نوشته در آن لحظه یک رونوشت ایجاد میکند و در دیتابیس ذخیره میکند و این باعث سنگین شدن دیتابیس، مصرف بالای منابع برای ذخیره پشت سر هم این اطلاعات میشود. وردپرس هر 60 ثانیه یک نسخه از وضعیت فعلی مطلبی که در حال ویرایش است را به صورت رونوشت در دیتابیس ذخیره کرده و به شما امکان بازیابی آن نوشته را میدهد. در بسیاری از موارد حجم جدول دیتابیس رونوشت ها چندین برابر جدول نوشته های وردپرس است. با غیر فعال کردن رونوشت می توان حجم دیتابیس را کم نگه داشت.

WordPress revision یا رونوشت وردپرس چیست؟

آموزش غیر فعال یا محدود کردن رونوشت وردپرس

بروز رسانی وردپرس به آخرین ورژن:

بروز رسانی وردپرس به اخرین ورژن یکی از مهمترین کارهایی است که باید انجام داد چون همیشه در ورژن های جدید وردپرس سبک تر شده و توسعه دهنده های وردپرس سعی میکنند چالاکی و عملکرد بهتر وردپرس را در آن افزایش دهند.

استفاده از ورژن PHP مناسب وردپرس:

همیشه سعی کنید از بالاترین ورژن PHP سازگار با وردپرس استفاده نمایید. برای مثال الان که ورژن وردپرس 4.9.8 است اصلا با ورژن 5.6 اصلا خوب کار نمیکند و به شکل عجیبی منابع بالایی را مصرف میکند ولی وقتی به 7.1 ارتقا داده میشود بسیار سریع و سبک میشود و اصلا مصرف منابع به چشم نمیاید.

بهینه سازی قالب وردپرس:

بهینه سازی قالب تاثیر بسیار زیادی روی عملکر سایت دارد. درصورتی که کدهای css و جاوا اسکریپت یکی شوند و minify شوند عملکرد سایت بسیار افزایش میابد. همچنین هر چه تعداد این فایل ها کمتر شده و از منابع خارجی کمتری استفاده شود سایت سبک تر شده و لود سایت بهبود میابد.

بهینه سازی عکسهای صفحات:

با استفاده از نرم افزار فتوشاپ حجم عکسهای خود را کاهش دهید. عکسهای سنگین مصرف CPU را بشدت افزایش میدهد و این باعث میشود سایت کند شود و در هر بازدید حجم بیشتری از اطلاعات نیاز به لود شدن داشته باشد. حتی سایت هایی مثل www.gtmetrix.com هم بعد از اسکن سایت شما نسخه بهینه شده عکسهای شما را در اختیار شما قرار میدهد که با این عکسهای بهینه شده سرعت سایت شما افزایش میابد.

فعال کردن GZIP وردپرس:

Gzip کار فشرده سازی صفحات سایت شما را انجام میدهد. با فعال کردن gzip صفحات سایت شما با درجه فشرده سازی که روی سرور هاستینگ شما تنظیم شده است سریعتر نمایش داده میشوند و هرچه این درجه فشرده سازی بیشتر باشد صفحات سریعتر لود میشوند.

آموزش فعالسازی GZIP در وردپرس

فعال کردن Leverage browser caching در htaccess.:

فعال کردن Leverage browser caching در htaccess. باعث میشود زمانی که یک بازدید کننده سایت شما را بازدید میکند فایلهای عکس، css، js ، فلش، فیلم html و غیره روی مرورگر بازدید کننده تا مدت زمانی که در کد مشخص شده است ذخیره شود و این باعث میشود زمانی که شخص برای بار دوم سایت شما را بازدید میکند این فایل ها از روی مروگر بازدید کننده لود شود و این زمان لود سایت را به شکل چشمگیری کاهش میدهد.

یک نمونه از کد Leverage browser caching را در ادامه برای شما مینویسم تا در فایل htaccess. خود در آخرین خط کپی کنید:

## EXPIRES CACHING ##
<IfModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresByType image/jpg "access 1 week"
ExpiresByType image/jpeg "access 1 week"
ExpiresByType image/gif "access 1 week"
ExpiresByType image/png "access 1 week"
ExpiresByType text/css "access 1 week"
ExpiresByType text/html "access 1 month"
ExpiresByType application/pdf "access 1 month"
ExpiresByType application/j-avascript "access 1 month"
ExpiresByType text/x-javascript "access 1 month"
ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access 1 month"
ExpiresByType image/x-icon "access 1 year"
ExpiresDefault "access 1 month"
</IfModule>
## EXPIRES CACHING ##

ثبت دامنه

ثبت دامنه

ثبت انواع دامنه ملی، دامنه بین المللی، دامنه فارسی و پسوندهای جدید دامنه

طراحی سایت

طراحی سایت

می توانیم برای شما طراحی اختصاصی انجام دهیم با گارانتی و پشتیبانی حرفه ای

میزبانی وب

میزبانی وب

هاست لینوکس، هاست نامحدود، هاست وردپرس، جوملا و هاست سی پنل

نمادهای اعتماد به بهسازان هاست

بهسازان فناوران داده نگار به شماره ثبت 549875 (بهسازان هاست) جزو معدود وب سایتهای هاستینگ و طراحی وب سایت کشور می باشد که عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران، دارای نشان ملی ثبت از ستاد ساماندهی وب سایت ها و دارای نماد اعتماد الکترونکی از وزارت صنعت می باشد.

سازمان تنظیم مقررات رادیویی

نظام صنفی رایانه ای استان تهران

logo-samandehi