سئو سایت وردپرسی

سازگار بودن یک وب سایت وردپرسی با موتورهای جستجو و مخصوصا موتور جستجوی گوگل بسیار مهم است و بدون شک هر مدیر وب سایتی دوست دارد تا مطالب سایت او در موتورهای جستجو در بالاترین نتایج نمایش داده شود ولی مشکل اینجا است که موتورهای جستجو مرتبا الگوریتم های خود را تغییر میدهند و گاهی پیش می آید که شما کاری را برای بهتر شدن سئوی سایت خود انجام داده اید که با عوض شدن الگوریتم گوگل آن کار به عنوان یک امتیاز منفی تلقی میشود و این باعث افت بازدید سایت شما میشود.

در این مقاله قصد داریم تا 7 علامتی که بدون شک باعث بروز مشکل در سئوی سایت وردپرسی شما می شود را آموزش دهیم. علائمی که بدون شک با عوض شدن الگوریتم های گوگل نیز پابرجا خواهند بود و حتما باید جدی گرفته شوند و برطرف شوند.

یکی از چیزهایی که در بهینه سازی یک سایت موثر است امتیاز سئو (SEO Score) است. امتیاز سئو مشخص میکند که هر صفحه از نظر سئو چه امتیازی دارد. عوامل زیادی روی امتیاز سئو تاثیر دارد و یکی از بهترین ابزارهای موجود برای بررسی امتیاز سئو هر صفحه را می توانید اینجا استفاده نمایید.

رباتهای گوکل فقط محتوای هر صفحه را بررسی نمیکنند بلکه موارد زیادی است که آنها را آنالیز کرده و به صفحات شما امتیاز میدهند. چه مواردی؟ در ادامه مهم ترین آنها را بررسی خواهیم کرد.

7 علامت هشدار وجود مشکل در سئو سایت وردپرسی شما چیست؟

1) زمان نمایش صفحات:

سایت سریع

کند بودن نمایش یک وب سایت واقعا آزار دهنده است. طبق آمار اگر یک وب سایت در زمان لود هر لینک صفحه سفیدی و مخصوصا با یک لودینگ مسخره در وسط صفحه داشته باشد و آن 3 ثانیه یا بیشتر طول بکشد باعث ترک بازدید آن وب سایت خواهد شد. موتورهای جستجو به صورت دقیق زمان نمایش لود یک صفحه را بررسی میکنند و اگر این زمان نمایش زیاد باشد امتیاز لود آن صفحه کاهش میابد. وجود افزونه های زیاد در سایت و عکس های سنگین بهینه نشده یکی از مهمترین دلایل کندی سایت ها است.

در مقالات زیادی گفته شده است که برای هر مطلب حداقل دو عکس قرار دهید ولی اگر حجم این عکس ها استاندارد نباشد و مثلا هر کدام بجای 100 کیلوبایت 2 مگابایت باشند مطمئنا سایت شما بشدت سنگین خواهد شد.

یکی از بهترین افزونه های وردپرس برای بهیه سازی عکسهای وردپرس افزونه وردپرس WP Smush است. این افزونه وردپرس یکی از بهترین بهینه کننده های حجم عکسهای وردپرس با فرمت jpg , png و gif است که حجم عکس را کاهش میدهد ولی کیفیت عکس را هیچ تغییری نمیدهد. همچنین افزونه های دیگر همچون WP Offload S3 یا NextGen Gallery هم هستند که بازدهی سایت شما را به شکل چشمگیری افزایش میدهند.

wp smush

یکی از بهترین ابزارهای موجود برای چک کردن سرعت سایت وب سایت Gtmetrix.com است که بعد از اسکن سایت وردپرسی شما لیستی از اشکالات سایت را برای شما لیست میکند و حتی عکسهای بهینه شده هم برای شما برای جایگزینی با عکسهای موجود در سایت شما را به شما میدهد.

همچنین در صورتی که از هاست مخصوص وردپرس استفاده کنید و این هاست تنظیمات درستی برای بهینه سازی وردپرس داشته باشد سرعت سایت شما بهتر از هاست های معمولی خواهد بود.

2) طراحی ریسپانسیو سایت وردپرس:

responsive

امروزه دوره گوشی های هوشمند است. بیشتر مردم از گوشی های هوشمند خود برای بازدید از سایت ها استفاده میکنند و اگر وب سایت شما واکنشگرا نباشد در موبایل ها بدرستی نمایش داده نخواهد شد و مطمئنا شما کاربران زیادی را از دست خواهید داد. وقتی سایت شما درست نمایش داده نشود بازدید کننده سریعا سایت شما را ترک خواهد کرد و این یعنی امتیاز سئو پایین و بازدید کمتر.

گوگل ابزار بسیار مفیدی را در اختیار شما قرار داده است که سایت شما را اسکن کرده و اگر مشکلی با موبایل نداشته باشد به شما اطلاع میدهد و اگر مشکلی باشد ارور ها را نمایش خواهد داد. اسم این ابزار گوگل Mobile Friendly Test است.

3) ساختار لینکها:

links

ساختار لینکها در بحث سئو بسیار مهم است. آدرس لینک و کلمه ای که لینک را میسازد باید با موضوع آن صفحه مرتبط باشد. هر چه این انتخاب بهتر انجام شود سئو آن صفحه بهتر خواهد بود. هر چه لینک کوتاه تر باشد نیز از نظر گوگل بهتر است.

خوشبختانه وردپرس یکی از بهترین نرم افزارهای دنیا برای مدیریت ساختار لینک ها است. برای تنظیم ساختار لینک ها در وردپرس وارد پنل مدیریت وردپرس شوید. از منوی تنظیمات زیر منوی پیوندهای یکتا را کلیک کنید. تنظیمات متعددی برای ساختار لینک ها را خواهید دید که تقریبا در هیچ کدام از نرم افزار های مدیریت محتوای مشابه آن وجود ندارد.

به صورت پیش فرض وردپرس نوع ساختار لینک را روی روز و شب تنظیم میکند که برای هدف اول وردپرس که ساخت وبلاگ است مناسب است و به نظر می آید وردپرس به این هدف پایبند مانده است. اشکال گزینه روز و شب این است که آدرس لینک بی دلیل طولانی شده و یک مشت عدد که مربوط به روز، ماه و سال ایجاد آن مطلب است و مطمئنا ربطی به موضوع مطلب شما نخواهند داشت در آدرس لینک اضافه میشوند. ولی گزینه بهتری هم وجود دارد. من شخصا گزینه نام نوشته را پیشنهاد میکنم.

لینک های وردپرس

با انتخاب نوع لینک نام نوشته هم آدرس لینک کوتاه میشود و هم فقط عنوان مطلب در آدرس خواهد بود که این بشدت سئوی سایت شما را بهبود خواهد داد. ولی برای اینکه وردپرس شما بالاترین سازگاری با موتورهای جستجو را داشته باشد حتما روی سایت خود افزونه Yoast SEO را نصب کنید. چون این افزونه وردپرس خیلی کارهای دیگری که باید برای بهبود ساختار لینک ها و سئوی سایت شما انجام شود را برای شما انجام میدهد.

4) کلمات کلیدی:

keyword

کلمات کلیدی چیستند؟ کلمات کلیدی بخش مهمی از اطلاع رسانی سایت شما درباره موضوع سایت شما هستند. فرض کنید سایت شما درباره یک شیرینی فروشی است پس کلمات کلیدی شما میشود شیرینی، کیک، کلوچه و ... و ممطئنا کلماتی مثل کیف، فرض یا یخچال جزو کلمات کلییدی شما نخواهند بود.

در ایام بسیار قدیم ما از متاتگ های Keyword برای معرفی کلمات کلیدی آن صفحه به گوگل استفاده میکردیم ولی امروزه رباتهای گوکل سایت شما را اسکن میکنند، مطالب شما را آنالیز میکنند و میفهمند که کلمات کلیدی شما چه چیزهایی هستند و حتی استفاده از متاتگ keyword امتیاز منفی حساب میشود.

پس رمز موفقیت فقط درج مطالب یونیک و مرتبط با زمینه کاری شما است تا گوگل پی ببرد که صفحات شما در مورد چه چیزی هستند و سایت شما را در آن کلمات کلیدی در نتایج جستجو بالاتر بیاورد.

5) توضیحات متا:

meta

توضیح متا (Meta Description) توضیح کلیدی درباره مطلب شما است. به خواننده کمک میکند تا چکیده مطلب شما را متوجه شده و اگر برای او جالب بود ادامه مطلب را بخواند. توضیح متا در نتایج جستجو پایین لینک اصلی سایت شما در گوگل نمایش داده میشود و به جستجوکننده کمک میکند تا سایت مناسب را انتخاب کند.

مشخصات یک توضیح متای خوب چیست؟

1) اول اینکه نباید بیشتر از 320 کاراکتر باشد. اگر بیشتر از 320 کاراکتر باشد گوگل موارد بیشتر را حذف میکند.

2) دوم اینکه در توضیج متا حتما از کلمات کلیدی که در عنوان مطالب استفاده شده است استفاده کنید و تجربه نشان داده بکار بردن کلمه کلیدی در ابتدای جمله تاثیر بیشتری دارد.

3) توضیح متا یونیک باشد و شبیه سایت دیگری انتخاب نشده باشد.

همانطور که قبلا گفتم حتما از افزونه Yoast SEO استفاده کنید. چون Yoast SEO بخشی به نام Meta Description در پایین هر مطلب ایجاد میکند و به شما این امکان را میدهد تا توضیحات دلخواه خود را برای هر مطلب بنویسد و آن توضیح در نتایج جستجو پایین لینک جستجوی شما نمایش داده میشود.

6) عنوان مطلب:

عنوان مطلب

به نظر من عنوان مطلب مهم ترین بخش نوشته است و برای سئو بسیار مهم است. انتخاب تیتری جذاب و بکاربردن کلمات کلیدی با استراتژی مناسب در آن شما را به مقصد درست خواهد رساند. عنوان مطلب نباید بیشتر از 60 کاراکتر باشد.

برای شروع پیشنهاد میکنم از عنوان سایت خود شروع کنید و آنرا با خلاقیت تغییر دهید. برای تغییر عنوان سایت در پیشخوان وردپرس منوی تنظیمات را باز کنید. در اولین خط نوشته شده است عنوان سایت و این جایی است که باید یک عنوان درست وارد کنید.

7) مطالب تکراری و کپی شده:

مطلب تکراری

مطالب بسیار زیادی در اینترنت وجود دارد و اگر شما در سایت خود مطالب یک وب سایت دیگر را کپی کنید گوگل متوجه میشود و امتیاز سایت شما بشدت کاهش خواهد یافت.

مطالب تکراری و کپی شده مانند تیر خلاص برای یک وب سایت است و گوگل تشخیص میدهد که چه کسی اول مطلب نوشته است و چه کسی کپی کرده است.

این شامل کل مطلب نمیشود و اگر مثلا در یک صفحه به صورت تکراری یک کلمه که برای شما کلیدی است را بی دلیل پشت هم بنویسید و حتی اگر با استفاده از کد رنگ آنرا شبیه بک گراند پشت نوشته کنید تا کسی آنرا با چشم نتواند ببینید گوگل متوجه میشود که شما مطلب تکراری بی دلیل در صفحه خود نوشته اید.

حالت دیگر این است که شما یک مطلب دارید و این مطلب از طریق چند لینک متفاوت قابل دسترسی است و این باعث سردرگمی موتورهای جستجو میشود که این مطلب را از طریق چه آدرسی نمایش دهد و به همین دلیل  آن مطلب را اصلا در نتایح جستجو نمی آورد. بهترین راه برای رفع این مشکل استفاده از کد 301 یا استفاده از rel=”canonical” است. با این کار لینکی که rel=”canonical” است را گوگل حساب کرده و در نتایج جستجو می آورد.

امیدوارم این مطلب به شما برای بهبود سئوی سایت شما کمکی کرده باشد. لطفا نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

ثبت دامنه

ثبت دامنه

ثبت انواع دامنه ملی، دامنه بین المللی، دامنه فارسی و پسوندهای جدید دامنه

طراحی سایت

طراحی سایت

می توانیم برای شما طراحی اختصاصی انجام دهیم با گارانتی و پشتیبانی حرفه ای

میزبانی وب

میزبانی وب

هاست لینوکس، هاست نامحدود، هاست وردپرس، جوملا و هاست سی پنل

نمادهای اعتماد به بهسازان هاست

بهسازان فناوران داده نگار به شماره ثبت 549875 (بهسازان هاست) جزو معدود وب سایتهای هاستینگ و طراحی وب سایت کشور می باشد که عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران، دارای نشان ملی ثبت از ستاد ساماندهی وب سایت ها و دارای نماد اعتماد الکترونکی از وزارت صنعت می باشد.

سازمان تنظیم مقررات رادیویی

نظام صنفی رایانه ای استان تهران

logo-samandehi