اطلاعات کلی درباره دروپال
طراحی یک وب سایت موثر در اینترنت نیاز به تعادل ، انعطاف پذیری و سادگی دارد. اگر یک سیستم بیش از اندازه ساده باشد ، تنها میتواند برای یک هدف واحد مورد استفاده قرار گیرد. اما اگر این سیستم بیش از اندازه انعطاف پذیر شود ، میتواند یاد گیری آن برای کاربران جدید دشوار تر باشد.
دروپال تلاش کرده است که این هدف متضاد را بطوری رفع کند که همه کاربران بتوانند از آن استفاده نمایند. دروپال همان سیستم انعطاف پذیر پیشرفته است که برای شروع یک سیستم ساده در اختیار شما قرار میدهد که وابسته به نیاز خود ، آن را انطاف می دهید تا به پروژه های بزرگی دست پیدا کنید. دروپال یک در ابتدا یک سیستم ساده در اختیار شما قرار میدهد تا با مشاهده راهنمای های آن براحتی بتوانید کار خود را شروع کنید.
دروپال یک سیستم مدیریتی بسیار قوی است که هم میتواند بعنوان یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) مورد استفاده شده و یا بعنوان یک فریم ورک مدیریت محتوا (CMF) مورد استفاده قرار گیرد.
بیشتر سیستم های مدیریت محتوا ، همانند یک قایق یا کامیون اسباب بازی هستند که هدف های خاصی برای استفاده آنها لحاظ شده است که شاید تغییرات در ساختار آنها برای شما بسیار مشکل باشد. شناخت فریم ورک های هر سیستم نیز نیاز به دانستن زبان های برنامه نویسی داشته و وابسته به ساختار داخلی سیستم ، شاید درک این موضوع را مشکل کند.
دروپال برعکس اینگونه سیستم ها همانند لگوهای اسباب بازی است که شما را قادر می سازد اجسام مختلفی بسازید. برنامه نویسان قبلا ساختار داخلی آنرا ایجاد کرده اند و افزونه های زیادی برای آن منتشر نموده اند و شما فقط نیاز دارید تا سایت خود را وابسته به نیاز های خود ایجاد کنید. چه یک سایت خبری پیشرفته ، یک فروشگاه آنلاین بزرگ ، یک شبکه اجتماعی کامل ، یک وبلاگ ساده ، ویکی و هر سایتی دیگر با دروپال به راحتی قابل پیاده سازی هستند.
میتوان گفت هیچ چیزی نیست که در دروپال وجود نداشته باشد و بیشتر افزونه های دروپال تمام نیاز های این سیستم را مرتفع می سازند.
دروپال در عمل
برای اینکه تفاوت دروپال با دیگر سیستم ها را بیشتر درک کنید با یک مثال درباره یک سایت خبری پیش می رویم. فرض کنید که شما میخواهید یک سایت خبری داشته باشید که در صفحه اصلی آن پنج خبر جدید منتشر شده در سایت نمایان گردد. در بخش دیگری از صفحه اصلی سایت پنج خبر از پر طرفدار ترین ها را نمایش می دهید. مطمئنا افزونه هایی برای نمایش جدیدترین اخبار و پرطرفدار ترین اخبار در همه سیستم ها وجود دارند و اینکار قابل انجام است.
اگر شما از CMS های معمولی استفاده کنید ، با نصب یک پلاگین ساده به این قابلیت کوچک دست می یابید. اما زمانی که شما یک ایده درخشان دارید که 5 محتوای پر طرفدار و جدید نمایش داده شود با چه مشکلی روبرو خواهید بود؟ آیا باید پلاگین های موجود را دستکاری کنید یا اقدام به ایجاد پلاگین جدید نمایید؟ مطمئنا ایجاد آن کار سختی نخواهد بود یا شاید کلا از اجرای اینکار صرف نظر کنید. اگر این دو معیار برای ایده درخشان شما تبدیل به 10 معیار مختلف شود ، آنوقت تکلیف کار چیست ؟ هر پلاگین در سیستم های مدیریت محتوا مسئولیت ردیابی و مدیریت معیار خاصی را بعهده دارد.
اگر شما از یک "کامیون اسباب بازی" یا همان سیستم مدیریت محتوای محدود استفاده کنید ، شاید نیاز به دانستن برنامه نویسی پیشرفته داشته باشید تا نیاز خود را رفع کنید. اما از طریق قدرت دروپال ، براحتی میتوانید یک کیت کامل از معیار ها و نیاز های خود پیاده سازی کنید. قطعات و سازه ها را با یکدیگر تلفیق نمایید (استفاده از views در دروپال) و نیاز خود را با هر چند معیار مختلف به مرحله اجرا در آورید. جالب اینجاست که تمامی اینکار بدون نیاز به داشتن کوچکترین اطلاعاتی درباره برنامه نویسی قابل انجام خواهد بود. از آنجا که افزونه های دروپال تماما در استاندارد و مرتبط با سیستم دروپال هستند و از یک ساختمان هوشمند استفاده میکنند ، امکانات سفارشی دارای هیچ مشکلی نخواهد بود و هیچ ساز مخالفی در سیستم پیاده سازی شده مشاهده نمیگردد با اینکه در بیشتر سیستم های مدیریت محتوا اینطور نیست.
مطمئنا این انعطاف پذیری هزینه هایی هم در بر خواهد داشت. مطمئنا داشتن یک خودرو آماده استفاده ، سریع و قابل فهم تر از این است که بخواهید یک خودرو را بصورت جزء به جزء ساخته و دستور العمل های نصب آن را پیگیری کنید. اما مطمئنا ساختن یک خودرو بسیار دلچسب تر و کارآمد تر از داشتن یک خودرو آماده است. در دروپال همه اجزا برای ساخت حرف ای ترین سایت ها وجود دارد ، اما شما نیاز به فهم و درک آنها و نهایتا ایجاد تناسب فی ما بین آنها خواهید داشت.
هسته دروپال و هزاران افزونه ای که برای آن ساخته شده است ، نیاز به یادگیری اولیه دارد اما باید بدانید که تسط برای راهبری دروپال فوق العاده با ارزش خواهد بود. هزاران نفر در جامعه دروپال به دروپال قدرت می بخشند و انعطاف پذیری آن را بیشتر می کنند. زمانی که شما استفاده از دروپال را تجربه کنید و مراحل اولیه یاد گیری آن را پشت سر بگذارید و کمی شناخت خود را نسبت به این سیستم بالا ببرید ، مطمئنا کامیون اسباب بازی خود را ترک کرده و نسبت به سپری کردن پله های ترقی جدی تر خواهید شد.
چگونه دروپال این کار ها را انجام میدهد
هنوز برای انتخاب دروپال قانع نشده اید ؟ پس بیاید نگاهی دقیقتر به نحوه کار دروپال داشته باشیم.
مردم بیشتر فکر میکنند که یک وب سایت مجموعه از صفحات است با برخی توابع مختلف همانند وبلاگ یا موتور های خبری و ... وقتی آنها در حال مدیریت سایت خود هستند ، آنها به فکر این هستند که چگونه مدیریت این سایت را بهتر انجام دهند یا ارتباط گسترده ای میان اجزای سایت خود برقرار کنند.
دروپال علاوه بر ایجاد همین قابلیت برای مدیران سایت ، نود ها را ایجاد نموده است که همزمان میتوانند صفحات استاتیک ، مطالب وبلاگ ، اخبار و ... را مدیریت و ذخیره نمایند. ویرایش و نمایش تمامی این بخش های مختلف همگی در یک ناوبری ساده انجام می پذیرد و هیچ ساختار جداگانه ای ندارند. منو ها به سادگی کنترل شده و بلوک ها در همه بخش های سایت قابل کنترل هستند. این باعث میشود که شما بصورت کاملا زنده بتوانید تمامی اجزای سایت خود را بسادگی کنترل کنید.
این سیستم دروپال کاملا مشابه XHTML است که ساختار سیستمی معنی داری از اطلاعات فراهم میکند در حالی که سیستم های دیگر همانند CSS هستند که کارشان فقط مرتب سازی ظاهر است و هیچ کنترلی در آن وجود ندارد. در دروپال نود ها اطلاعات ساختاری تمام محتوا (مانند عنوان ، متن ، نویسنده ، تاریخ و ...) را نگهداری می کنند در حالی که معماری هر یک از این اجزا متفاوت بوده و دارای فیلد های متعددی هستند. حال تمامی اجزای دیگر ، توسط دروپال با این نود ها ارتباط برقرار کرده و خروجی اطلاعات را نمایش می دهند. منو ها و بلوک ها همخوانی کامل با محتوای سایت داشته و تمپلت ها براحتی میتوانند کنترل مستقیم با این اطلاعات داشته باشند.
از آنجا که تمامی این اجزاء در لایه های مختلفی نگهداری میشوند ، شما میتوانید اطلاعات و مطالب خود را بر اساس نیاز ها ، نقش های مختلف و مرتب سازی های خاص به بازدید کننده ها ارائه کنید. صفحات را گروه بندی نمایید ، اولویت تعریف کنید یا حتی بخشی از اجزا را ظاهر یا پنهان کنید. اطلاعاتی را در یک مکان نمایش داده و در مکان دیگر مخفی کنید. عملا یک کنترل کامل برای مدیریت کلیه اجزای سایت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
نودها (گره) : راز انعطاف پذیری دروپال
ما نمیخواهیم مرتبا در مورد نود ها صحبت کنیم ، اما از آنجایی که آنها در قلب دروپال طراحی شده اند ، سزاوار توضیحات بیشتر هستند. در پله ابتدایی گفتیم که نود ها یک مجموعه از اطلاعات مربوط به محتوای دروپال هستند. اطلاعات عمومی نظیر عنوان ، متن ، نویسنده ، تاریخ ایجاد ، طبقه بندی ، برچسب ها ، وضعیت انتشار و ... تماما توسط نود ها نگهداری میشوند.
برای هر نود وابسته به نوع آن میتوان اطلاعات دیگری همچون تصویر ، فایل ، فیلد های متنی ، فیلد های انتخابی و ... اضافه نمود و آنها را نیز کاملا مرتبط با نود ها کنترل کرد. ویرایش نود ها در دروپال به سادگی و فقط توسط ورود به سیستم قابل انجام است و بخش مدیریتی دروپال در قلب سایت دروپالی قرار دارد.
شخصی سازی در هسته
ایجاد یک وب سایت اطلاعاتی که قابلیت ارائه امکانات به کاربران را داشته باشد ، کاری است که توسط هر سیستم مدیریت محتوایی قابل انجام است. اما چیزی که در دروپال به این سایت قدرت می بخشد ، این است که شما میتوانید کلیه کاربران سایت را برای انجام کار های شخصی توانمند سازید. دسترسی ها را محدود کرده و برای آنها وظایفی مشخص کنید.
بطور مثال با خیلی از سیستم های مدیریت محتوا میتوانید یک سایت ایجاد وبلاگ راه اندازی کنید. اما آیا همگی میتوانند این قابلیت را داشته باشند که هر شخص مدیر وبلاگ ، بتواند کاملا صفحات خود را کنترل کند ، ظاهر را تغییر دهد ، بلوک ها را فعال و غیر فعال کند یا ترتیبی برای نمایش اطلاعات خود انتخاب کند؟
دروپال میتواند از کوچکترین عملیات ها نظیر مرتب سازی ها تا بزرگترین فعالیت ها نظیر مدیریت بخش یا کل سایت را به کاربران خود واگذار کند. فقط کافیست مجوز ها را برای هر نقش کاربری تعریف کنید و سپس کاربران را در سایت دروپالی خود به همکاری دعوت کنید.
یک نقش مدیر تبلیغات است و نقش دیگر مدیر مطالب وبلاگ ، نقش سومی مدیر کتاب ها و نقش آخر مسئول انتشار محتوا . همه این نقش ها میتوانند چندین کاربر باشند که بدون بروز هیچ مشکلی با هم فعالیت نمایند.
به سرعت شروع کنید و دروپال را سفارشی کنید.
انعطاف پذیری دروپال برای گسترده شدن باور نکردنی است ، اما نصب دروپال بسیار ساده است و فقط کافیست فایل های دروپال را از طریق FTP آپلود کرده و پس از وارد شدن به نصب سیستم اطلاعات پایگاه داده را وارد کنید. تمامی کارهای نصب و راه اندازی اولیه توسط دروپال انجام می پذیرد. شما براحتی اولین سایت دروپالی خود را میتوانید در کمتر از 1 ساعت بطور کامل ایجاد نمایید.
مراحل ساخت سایت بدین صورت است:
1- نصب دروپال
2- انتخاب قالب
3- فعال سازی امکانات نظیر : انجمن ، کاربران ، ویکی ، نظرسنجی ، دیدگاه و ...
4- تعریف نوع محتوا
5 - اضافه کردن محتوا
6- دسته بندی محتوا
7- ایجاد فرم ها
منبع: drupalcms.ir
- نوشته شده توسط بهسازان هاست
- دسته: دروپال
- بازدید: 4170